Příprava

Moka KONVIČKA

Klasický turek či obyčejně zalitá rozpustná káva Vás už nebaví? Zkuste si doma udělat mírně neobvyklou kávu, kterou lidé znají téměř po celém světě a dělají si jí již spoustu let. I v domácím či pracovním prostředí bez nákladného profesionálního kávovaru si dokážete připravit lahodnou kávu!

Vyzkoušejte výborné silné espresso z MOKA KONVIČKY. Co k tomu potřebujete?

1) Moka konvičku! V současné době se vyrábí různé tvary, velikosti a podaří se Vám koupit též konvičku, která má vrchní část porcelánovou.
2) Tento dokonalý vynález se skládá ze 3 částí – z nádobky na vodu, sítka na kávu a horní části na vyextrahovanou kávu.
3) Do spodní části nalijte studenou vodu maximálně po ventil na páru.
4) a 5) Sítko ponořte do spodní nádobky s vodou.
6) Do sítka nasypte kvalitní mletou kávu – pro přípravu kávy v moka konvičce se hodí káva, která je hrubě mletá, např. Mövenpick, IDEE nebo EILLES GOURMET CAFÉ
7) Vše připraveno – můžete jít vařit.
8) Konvičku důkladně zašroubujte a vložte na vařič – může být plynový, elektrický nebo sklokeramická deska. Uvolňující a roztahující se pára vytlačí vodu přes kávu do vrchní části. Dejte pozor, aby Vám káva nepřetekla.
9) A teď si už jen užívejte lahodnou, neobvykle připravenou kávu! Dobrou chuť!

 

 

fRENCH PRESS

Máme pro Vás jednu z nejjednodušších příprav kávy doma nebo v kanceláři – vychutnejte si kávu z french pressu!:)

1) Připravte si tuto konvičku s filtrem, jejíž první známky pochází již z roku 1850.
2) Pro přípravu kávy ve french pressu použijte nejlépe kávu nahrubo namletou – ideálně IDEE KAFFE Classic, EILLES Gourmet Café nebo třeba MÖVENPICK of SWITZERLAND.
3) Kávu nasypte na dno french pressu (množství záleží na počtu plánovaných šálků) a zalijte ji horkou vodou, ale ne vroucí – doporučujeme teplotu 92°C. Krustu, kterou káva vytvořila, můžete zamíchat.
4) Louhujte 3-4 minuty a poté stlačte píst pomalu dolů.
5) Přefiltrovanou kávu ihned podávejte nebo přelijte do jiné konvice. Ať Vám chutná!